Vijver laten aanleggen?

Vergelijk de beste hoveniers in uw regio.

ALTIJD gratis en vrijblijvend.

1. Plaats uw aanvraag

Uw aanvraag plaatst u gratis en vrijblijvend via ons contactformulier.

2. Informatie en offertes

Ontvang informatie op uw vragen en vrijblijvende offertes op maat.

3. Kies de beste hovenier

Vergelijk, bespaar en kies uw hoveniersbedrijf. Maak direct een afspraak!

Vijver aanleggen

Een vijver aanleggen, hoe pakt u dat aan? Daarvoor bent u hier op het juiste adres! Veel mensen denken hier nog weleens te gemakkelijk over. Een vijver aanleggen betekent meer dan zomaar even een gat graven, vijverfolie erin leggen en vullen met water. Er zijn veel factoren die u goed moet overdenken om straks probleemloos van uw vijver te genieten. Laat uw vijver aanleggen door een professional die hier veel ervaring mee heeft! We gaan hier in op de belangrijkste aandachtspunten bij een vijver aanleggen.

Welke soorten vijvers zijn er?

Er is veel mogelijk op het gebied van vijvers. Het is daarom belangrijk dat u goed weet wat u wilt en wat de mogelijkheden zijn om in uw tuin een mooie vijver aan te leggen. U kunt onder meer kiezen uit de volgende soorten vijvers:

 • Natuurvijver
 • Siervijver
 • Visvijver
 • Koivijver
 • Zwemvijver
 • Designvijver

Uiteraard moet hierbij ook steeds het kostenplaatje in de gaten gehouden worden. U kunt uw vijver zo voordelig of duur maken als u zelf wilt. De prijs is voornamelijk afhankelijk van de grootte van de vijver en de materialen die u gebruikt. Wilt u bijvoorbeeld een vijver van beton, rubberfolie of een plastic bak? Wilt u een vijver met of zonder pomp? Allemaal belangrijke punten om te bespreken met een professional in vijvers aanleggen.

Waarop letten bij een vijver aanleggen?

Wilt u zo goedkoop mogelijk uit zijn? Kies dan voor een natuurvijver, waar geen groot filtersysteem voor nodig is. Daarnaast bent u ook geen geld kwijt voor het aanschaffen en onderhouden van vissen. Een zwemvijver is daarentegen een voorbeeld van een zeer kostbare vijver. Wilt u zelf de vorm van uw vijver bepalen, dan hebt u in plaats van een voorgevormde bak, folie nodig. Houd er rekening mee dat de kwaliteit van de soorten folie kan verschillen. Er zijn goedkope materialen, maar die gaan minder lang mee. Door u goed te laten informeren, voorkomt u dat ‘goedkoop’ straks ‘duurkoop’ wordt. Wanneer u een vijver aanleggen overlaat aan een hoveniersbedrijf, zal de klus perfect worden uitgevoerd.

Aandachtspunten vijveronderhoud

Wanneer u overweegt om een vijver aan te leggen, is het belangrijk om na te denken over het onderhoud dat hierbij komt kijken. De ene soort vijver vraagt om meer onderhoud dan de andere. Zo zal een zwemvijver om meer onderhoud vragen, dan een natuurvijver. Een vijverspecialist zal u goed kunnen adviseren over hoe u ervoor kunt zorgen dat u zo min mogelijk onderhoud aan uw vijver zult hebben. Denk hierbij aan het kiezen van de juiste vijverfilter, de juiste afwerking van de vijverranden en de meest ideale ligging voor de vijver.

Meer weten over vijver aanleggen?

Kom hier in contact met vijverspecialisten van hoveniersbedrijven in uw regio. Zij kunnen voor u een offerte op maat maken en al uw vragen beantwoorden over het aanleggen van een vijver.

Offertes aanvragen

Vijver laten aanleggen?

Vergelijk tot 4 hoveniers in uw regio en bespaar 40%!
Offertes aanvragen

Hoveniers aan het werk

Voordelen van Hoveniers Direct

 • Hoveniersbedrijven in uw regio
 • Hoveniers met persoonlijke aandacht
 • In heel Nederland werkzaam
 • Ontvang gratis tot 4 offertes
 • Bespaar tot 40% op uw kosten