Tuinontwerp laten maken

Vergelijk de beste hoveniers in uw regio.

ALTIJD gratis en vrijblijvend.

1. Plaats uw aanvraag

Uw aanvraag plaatst u gratis en vrijblijvend via ons contactformulier.

2. Informatie en offertes

Ontvang informatie op uw vragen en vrijblijvende offertes op maat.

3. Kies de beste hovenier

Vergelijk, bespaar en kies uw hoveniersbedrijf. Maak direct een afspraak!

Tuinontwerp laten maken

Achter elke mooi ontworpen tuin, schuilt een doordacht plan. Net zoals een architect voor de bouw van een huis eerst nauwkeurig een tekening maakt, waarin alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen, zo geldt dat ook voor een mooi ontworpen tuin. U kunt een professioneel tuinontwerp laten maken door een hoveniersbedrijf. De deskundige hoveniers kunnen al uw tuinwensen en alle onderdelen van uw tuin perfect op elkaar afstemmen om zo tot een schitterend eindresultaat te komen. Ook de volgende stap, het realiseren van uw droomtuin, kunt u aan hen overlaten!

Tuinontwerp: een tuin die bij u past

Om een mooi tuinontwerp te maken, moet uw hovenier goed weten wat uw wensen zijn. Voor welke doeleinden gebruikt u uw tuin? Om te ontstressen na een drukke dag, om gezellig te eten met vrienden, om feestjes te geven of moet de tuin gericht zijn op het speelplezier van de kinderen? Het is belangrijk dat de hovenier weet welke praktische elementen niet mogen ontbreken. Denk ook na over vragen als:

  • Wat voor soort terras wilt u?
  • Van welke soorten planten, bloemen en bomen houdt u?
  • Wat voor soort verlichting wenst u?
  • Welke sfeer moet de tuin uitstralen?
  • Hoeveel tijd wilt u maximaal aan onderhoud besteden?

Voordelen professioneel tuinontwerp

Een professioneel tuinontwerp laten maken, biedt veel voordelen. Een ervaren hovenier en tuinontwerper zal orde scheppen in al uw ideeën over uw droomtuin. Met oog voor zowel de creatieve als praktische kant, kan uw tuinontwerper aan de slag met het creëren van een mooie en leefbare tuin. Uw hovenier heeft onder meer aandacht voor de juiste afmetingen en zal alles tot in de precisie uitwerken. Ook de kosten, die hiermee gepaard gaan, mogen niet over het hoofd gezien worden. Bij het tuinontwerp wordt rekening gehouden met uw budget; denk hierbij aan de materiaalkeuze en arbeidsuren.

Hoe gaat een tuinontwerper aan de slag?

Tijdens de eerste kennismaking zal de tuinontwerper uw wensen inventariseren en met u de mogelijkheden bespreken om een tuinontwerp te laten maken. Vervolgens gaat de tuinontwerper aan de slag met het maken van een platte grond en een technische tekening. Sommige tuinontwerpers maken een 3D-tekening, die u een nog beter beeld geeft van hoe uw tuin eruit komt te zien. Vaak wordt er nog een tweede tekening gemaakt, zodat u kunt kiezen wat u het meeste aanspreekt. Bij de tekening hoort ook een materiaallijst en een lijst met alle elementen die in de tuin voorkomen, zoals terras, paden, schuttingen, vijver, planten, bomen, bloemen, overige bestrating en dergelijke.

Kosten tuinontwerp laten maken

Wat een tuinontwerp laten maken kost, hangt af van de grootte van uw tuin en van uw persoonlijke wensen. U kunt altijd vooraf vrijblijvende en kosteloze offertes laten maken, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Offertes aanvragen

Tuinontwerp laten maken?

Vergelijk tot 4 hoveniers in uw regio en bespaar 40%!
Offertes aanvragen

Hoveniers aan het werk

Voordelen van Hoveniers Direct

  • Hoveniersbedrijven in uw regio
  • Hoveniers met persoonlijke aandacht
  • In heel Nederland werkzaam
  • Ontvang gratis tot 4 offertes
  • Bespaar tot 40% op uw kosten