(Sier)bestrating laten aanleggen?

Vergelijk de beste hoveniers in uw regio.

ALTIJD gratis en vrijblijvend.

1. Plaats uw aanvraag

Uw aanvraag plaatst u gratis en vrijblijvend via ons contactformulier.

2. Informatie en offertes

Ontvang informatie op uw vragen en vrijblijvende offertes op maat.

3. Kies de beste hovenier

Vergelijk, bespaar en kies uw hoveniersbedrijf. Maak direct een afspraak!

Sierbestrating laten aanleggen

Hier bent u op de juiste plek voor meer informatie over sierbestrating aanleggen. Deze hoveniersklus dient goed doordacht en vakkundig te gebeuren. We helpen u hier graag verder. Sierbestrating brengt veel voordelen. Niet alleen benadrukt het de stijl van uw woning en geeft het meer sfeer, het zorgt er ook voor dat u minder onderhoud hebt en uw tuin toegankelijker en leefbaarder wordt! Lees hier meer over sierbestrating.

Professionals in sierbestrating

Sierbestrating aanleggen is meer dan zomaar wat tegeltjes leggen. Er zijn veel factoren waar u rekening mee moet houden. Zo moet de bestrating op de juiste manier aflopen, zonder dat dit merkbaar is, om regenwater goed weg te laten stromen. Hiermee worden verzakkingen en verkleuringen voorkomen. Bij tegels leggen moet ook rekening gehouden worden met het feit dat tegels ‘werken’ onder invloed van temperatuur. Het is een kunst om sierbestrating perfect te leggen, zodat het jarenlang probleemloos meegaat. Mensen die zelf de klus uitvoeren, verkijken zich vaak op de lichamelijke inspanning die dit vergt. Kortom, laat deze klus over aan een professional.

Soorten sierbestrating en tegels

Vrijwel alle bestratingsklussen rondom uw woning vallen onder de noemer ‘sierbestrating’. Denk aan de bestrating van uw oprit, het terras of het aanleggen van tuinpaden. Een deskundige stratenmaker kan u perfect informeren over welke bestratingsverbanden het meest geschikt zijn in uw situatie en welke het beste passen bij uw woning: een elleboogverband, volsteensverband, halfsteensverband, blokverband of visgraadverband. Het is verstandig om u goed te laten voorlichten over de soorten tegels. Zijn voordelige, strakke betontegels geschikt voor uw terras? Of kunt u beter gebakken tuintegels kiezen? Misschien gaat u liever voor luxe natuursteen tegels?

Wat komt er kijken bij sierbestrating aanleggen?

We geven u hier alvast een idee van wat u kunt verwachten van het professioneel aanleggen van sierbestrating. Op de eerste plaats moeten de plekken waar de bestrating dient te komen op schaal uitgetekend worden. Hierbij moeten de grootte van de tegels en het bestratingsverband in acht genomen worden. Daarna moet de grond tot circa 20 cm afgegraven worden en opgevuld worden met geel zand voor een stevige ondergrond. Hierbij moet rekening worden gehouden met de afloop die nodig is. Bij grote tuintegels is soms een laag cement nodig. Als volgt moet er een kantopsluiting gemaakt worden, als afgrenzing van de bestrating. Daarna kunnen de tegels gelegd worden met aandacht voor de juiste tussenruimte i.v.m. het krimpen en uitzetten van de tegels. Tot slot wordt de sierbestrating afgewerkt met voegzand.

Stratenmaker nodig?

Voorkom rugklachten, spierpijn en sierbestrating met vervelende mankementen door sierbestrating aanleggen over te laten aan een ervaren hoveniersbedrijf met professionele stratenmakers.

Offertes aanvragen

Sierbestrating laten aanleggen?

Vergelijk tot 4 hoveniers in uw regio en bespaar 40%!
Offertes aanvragen

Hoveniers aan het werk

Voordelen van Hoveniers Direct

  • Hoveniersbedrijven in uw regio
  • Hoveniers met persoonlijke aandacht
  • In heel Nederland werkzaam
  • Ontvang gratis tot 4 offertes
  • Bespaar tot 40% op uw kosten