Stobbenfrezen

Vergelijk de beste hoveniers in uw regio.

ALTIJD gratis en vrijblijvend.

1. Plaats uw aanvraag

Uw aanvraag plaatst u gratis en vrijblijvend via ons contactformulier.

2. Informatie en offertes

Ontvang informatie op uw vragen en vrijblijvende offertes op maat.

3. Kies de beste hovenier

Vergelijk, bespaar en kies uw hoveniersbedrijf. Maak direct een afspraak!

Stobbenfrezen

Alleen een boom kappen is niet voldoende om in uw tuin met een schone lei te beginnen. De achtergebleven boomstronken kunnen voor hinder zorgen als u nieuwe beplanting, een gazon of bestrating wenst aan te leggen. Staat het zweet u al in de handen, als u eraan denkt hoeveel werk het is om die boomstronk uit te graven? Dat is nergens voor nodig. Vind hier een hoveniersbedrijf, gespecialiseerd in stobben frezen! Voor u het weet, is uw boomstronk verwijderd en kunt u doen met uw tuin wat u wilt.

Wat is stobbenfrezen?

‘Stobben’ is een wat onbekendere naam voor ‘boomstronken’, ‘boomstompen’ of ‘plantenstompen’. Bij het kappen van een boom blijft er altijd een boomstronk achter. Er bestaat tegenwoordig een speciaal apparaat, de stobbenfrees, waarmee het een stuk gemakkelijker is om boomstronken te verwijderen. Doorgaans kunnen met dit apparaat boomstroken tot circa een diepte van 50 cm onder het maaiveld verwijderd worden. Hiermee voorkomt u dat u de boomstronk met veel kracht en inspanning uit moet graven. De stobben worden met dit apparaat vermalen tot kleine houtsnippers.

Professionals in boomstronken verwijderen

Binnen ons landelijk netwerk vindt u diverse hoveniersbedrijven in uw regio, die beschikken over stobbenfreesmachines en die op professionele wijze boomstronken kunnen verwijderen. Of het nu gaat om grote of kleine boomstronken en of er nu diep of oppervlakkig gefreesd moet worden, uw hovenier kan u de juiste oplossing bieden. De stronken worden zo dicht mogelijk bij de grond afgezaagd. Daarna wordt met de freesmachine de stronk vermalen. Het afval wordt keurig opgeruimd en afgevoerd. U hoeft nergens naar om te kijken. U kunt alvast bedenken wat u met de vrije ruimte gaat doen: een nieuw terras, nieuwe planten of een grasveldje aanleggen?

Voordelen van stobbenfrezen

Een stobbenfreesmachine bespaart u heel wat werk. In plaats van urenlang graven en zweten, is de klus met de machine zo geklaard. De ervaren hoveniers nemen hierbij overigens alle veiligheidsmaatregelen in acht, zoals het dragen van de juiste veiligheidskleding. Daarnaast kunnen ze er met de freesmachine voor zorgen dat de ondergrond in perfecte staat is voor uw plannen met deze grond. Wilt u na het frezen van de stronken bijvoorbeeld bestrating aanleggen, dan is het belangrijk dat er niet te diep gefreesd wordt, zodat de bestrating niet gaat verzakken. Uw hovenier zal deze klus altijd in goed overleg met u uitvoeren.

Wat kost stobbenfrezen?

Dat hangt van de soort en het aantal boomstronken af. Wilt u weten waar u aan toe bent? Vraag hier direct online offertes aan van vier hoveniersbedrijven in uw regio, die gespecialiseerd zijn in stobben frezen. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend.

Offertes aanvragen

Stobbenfrezen uitbesteden?

Vergelijk tot 4 hoveniers in uw regio en bespaar 40%!
Offertes aanvragen

Hoveniers aan het werk

Voordelen van Hoveniers Direct

  • Hoveniersbedrijven in uw regio
  • Hoveniers met persoonlijke aandacht
  • In heel Nederland werkzaam
  • Ontvang gratis tot 4 offertes
  • Bespaar tot 40% op uw kosten