Bomen laten snoeien?

Vergelijk de beste hoveniers in uw regio.

ALTIJD gratis en vrijblijvend.

1. Plaats uw aanvraag

Uw aanvraag plaatst u gratis en vrijblijvend via ons contactformulier.

2. Informatie en offertes

Ontvang informatie op uw vragen en vrijblijvende offertes op maat.

3. Kies de beste hovenier

Vergelijk, bespaar en kies uw hoveniersbedrijf. Maak direct een afspraak!

Bomen snoeien

‘Ziet u door de bomen het bos of uw eigen tuin niet meer?’ Dan is het tijd om uw bomen te snoeien. Begin echter niet zomaar met de zaag in het wilde weg takken weg te zagen. Het is belangrijk dat het snoeien van bomen met beleid gebeurt. Wil u daar meer over weten? Dan bent u hier aan het juiste adres voor het vinden van een hoveniersbedrijf, dat alle kennis en kunde in huis heeft voor het correct snoeien van uw bomen.

Wanneer is snoeien aan te raden?

Snoeien is aan te raden als uw tuin onoverzichtelijk wordt, takken in de weg hangen of als uw bomen te groot worden voor uw tuin. Houdt u van een ordelijke tuin, dan kunt u met regelmatige snoeiwerkzaamheden uw bomen mooi in model houden. Door uw bomen op de juiste manier te snoeien, kunt u in het voorjaar genieten van een prachtig opbloeiende boom. Misschien hebt u wel fruitbomen? Dan is snoeien extra belangrijk als u het volgende seizoen een optimale oogst wilt! Verkeerd snoeien of op het verkeerde moment de zaag in de takken van uw boom zetten, kan juist een averechts effect hebben! Haal er daarom liever een expert bij!

Wat is de beste tijd om te snoeien?

Voor de meeste bomen is de winter het beste moment om te snoeien, omdat de boom in winterrust is. Daarbij is het dankzij de kale takken gemakkelijker om te bepalen welke takken wel en niet weggezaagd kunnen worden en is het eenvoudig om de boom mooi in vorm te snoeien. Er zijn echter ook bomen, die je juist beter op een ander tijdstip kunt snoeien, zoals de esdoorn, de berk, de haagbeuk en de notenboom. Deze bomen snoei je beter in de zomer of vlak voor de winter. Ook diverse fruitbomen kunt u beter op een ander moment snoeien. We raden u aan om advies in te winnen van een deskundige hovenier.

Wat kan een hovenier voor u betekenen?

Er kan heel wat misgaan bij het snoeien van bomen, als u hier geen verstand van hebt. Door hier een hoveniersbedrijf in uw omgeving te vinden, kunt u veel leed voorkomen. De meeste mensen hebben ook niet het juiste gereedschap in huis of weten niet hoe ze dit correct moeten gebruiken. Zaagt u bijvoorbeeld een tak verkeerd af, waardoor hij afbreekt, dan kan de schors gaan scheuren en beschadigt u de hele boom. Uw hovenier kan u van dienst zijn met snoeiwerkzaamheden, die tot doel hebben:

 • Overhangende takken verwijderen
 • Dode takken verwijderen
 • Bomen in model snoeien
 • Bomen aanpassen aan uw tuin
 • Bevorderen van de groei van de boom
 • Stimuleren van de vruchtgroei
 • De levensduur van de boom verlengen

Meer weten?

Voorkom beschadigde bomen, kale plekken en dorre taken door hier via het online contactformulier contact met ons op te nemen. U ontvangt vier gratis en vrijblijvende offertes van hoveniersbedrijven in uw regio voor uw snoeiwerkzaamheden. Vergelijk de prijzen, zodat u nooit te veel betaalt en uw bomen straks mooi in bloei staan!

Offertes aanvragen

Bomen laten snoeien?

Vergelijk tot 4 hoveniers in uw regio en bespaar 40%!
Offertes aanvragen

Hoveniers aan het werk

Voordelen van Hoveniers Direct

 • Hoveniersbedrijven in uw regio
 • Hoveniers met persoonlijke aandacht
 • In heel Nederland werkzaam
 • Ontvang gratis tot 4 offertes
 • Bespaar tot 40% op uw kosten